Gluva noć
4 posters
Strana 1 od 1
Gluva noć
Ovu sam priču čuo davno, od starijih ljudi. Negde u selu, u gluvoj noći (negde posle dvanest kad svi spavaju), vraćao se čovek sa slave kući. Na putu sretne jednu babu. Pita ga baba gde je pošao, a on joj odgovori da je bio na slavi. Razmenili su par reči, i onda je on nastavio dalje. Pričini mu se da tu babu zna od negde, pa se doseti da je njoj bio skoro na sahrani. Kako se kretao napred, od jednom uz put ponovo vidi ispred njega bab. On se uplaši pa se preksrsti, i baba nestane. Kao to duh bio.
Re: Gluva noć
Voleli su tako da se plase ljudi duhovima, to da niko ne izlazi nocu i ne krade po njivama...
Upravo to. Mnoge priče su upravo na nekim njivama, vinogradima, kao tu viđaju nekog duha, vampira ili omaju, da se lopovi uplaše i ne planiraju tu da kradu noću
Samo se prekrsti i sve će odmah da ti se razjasni! I ja se ponekad prekrstim i odem u crkvu za veliki praznik, ali nikad mi se ništa posle toga nije razjasnilo. Možda će nekad na onom svetu....
Dachendo- Moderator
- Broj poruka : 93
Datum upisa : 25.09.2017
Godina : 46
Videla sam tako da se ljudi krste u autobusu kad se prolazi pored crkve. Mozda cekaju nesto da im se razjasni.
Dusa luta do 40 dana to sam cuo od babe...
AcaJ- Član
- Broj poruka : 20
Datum upisa : 29.09.2017
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu